Wednesday, 31 July 2013

Rainbow cat reloaded

My rainbow cat  'logo' was made from a drawing by my elder nephew, Marci. He has already drawn dozens of rainbow cats, and this summer he decided to ask for a new softie. (...errrr, I must confess, it is his very first rainbow cat softie... you know the original rainbow cat lives with me... I could say my rainbow cat is the stay-at-home kind of cat, but the truth is that I couldn't let my first softie go... so it was high time to make one for my co-artist!!)

Rainbow cat II is a traveller-kind-of-cat. Now he is on a semi-world trip from Hungary to Sweden. (At the moment he is visiting a place with huge plotting boards in Hamburg. He managed to convince my nephews it was interesting enough to see these plotting boards, so they have gone there together.)

First steps of the semi-world trip:


Szivárvány macska a fél világ körüli úton M&M (= Marci és Menyus) kíséretében. Indulás a Balcsiról, egy héttel később újra "otthon" Märstaban. Közben kalandok :-)

u.i. Örökös dilemmám, mennyire változtassak meg egy rajzot, mikor firkababát varrok belőle. Mindig úgy képzeltem, hogy a gyerekek úgy képzelik, hogy a jószáguk természetesen 3D-ben létezik, csak a papíron kénytelenek belepréselni őket a két dimenziós lehetőségekbe. Szóval én csak akkor ragaszkodom a 2D-szerű megvalósításhoz, ha az lényeges eleme a műnek. Most úgy vittem Marcinak a macskáját, hogy pont úgy állt a feje, mint a rajzon, erre Marci egyből közölte, hogy szép, szép a macska, de nem jól áll a feje, előre kellene néznie, mint a normális macskáknak. Szerencsére zseníliadrót van a nyakában, így el lehetett csavarni a fejét :-) Vagyis maradhatok az eddigi értelmezésemnél, mert íme, bizonyítékom is van már arra, hogy a gyerekek is így gondolják!

No comments:

Post a Comment